Общинска избирателна комисия Добрич


РЕШЕНИЕ
№ 193
Добрич, 03.11.2019

ОТНОСНО: Постъпил сигнал от Михаел Росенов Игнатов, упълномощен представител на Местна коалиция ДБГ (ДБГ, НДСВ, ССД, ГН) за проверка за закононарушения на изборното законодателство пред входа на училище „Панайот Волов“ –извозване на хора с микробус.

 Постъпил  е сигнал с вх. N: 342/03.11.2019 г., подаден от МК ДБГ /ДБГ, НДСВ, ССД и ГН/, ОИК Добрич за закононарушения на изборното законодателство, а именно, че  Микробус марка „Мерцедес“, модел „Спринтер“ бял на цвят с рег. N: ТХ3629АН с плакати на Местна коалиция ГЕРБ /СДС/ до училище „Панайот Волов“  извозва хора до училището

Съгласно Решение № 62 от 04.04.2019 г. на ЦИК, от ОИК Добрич е извършена проверка от ЕРХАН КЕРИМОВ – зам. председател и ДАНИЕЛА КОЛАРОВА – член, при която бе констатирано следното:

При проверката беше разговаряно с намиращия се на място полицай – Лазарин Георгиев, който също не е забелязал микробуса цитиран в сигнала да е спирал пред у-ще „П. Волов“ и да е извозвал хора. Полицай Георгиев потвърди, че пред училището е спрял бял микробус марка „Фолксваген“ без политически обозначения по него, който е управляван от гласоподавател лично познат на полицая. Пред сградата на училището полицаите разговаряха със застъпник на МК ДБГ /ДБГ, НДСВ, ССД и ГН/, който е сигнализирал Местната коалиция. Същият застъпник заяви, че микробус марка „Мерцедес“, модел „Спринтер“ с плакати на ГЕРБ е преминал четири пъти по улицата, но не е спирал и не е извозвал хора.

За извършената проверка бе съставен протокол от ОИК Добрич.

Не се установиха закононарушения, които да бъдат санкционирани или преустановявани.

На основание чл.87, ал.1, т.1 и т.22 от ИК, ОИК– Добрич

Р  Е  Ш  И:

 Намира подадения сигнал за неоснователен, поради липса на констатирани законови нарушения на изборното законодателство.

Решението подлежи на обжалване пред ЦИК в три дневен срок от датата на публикуването му на основание чл. 88, ал.1 от ИК .

Председател: Цонка Георгиева Велкова

Секретар: Калина Атанасова Даскалова

* Публикувано на 03.11.2019 в 13:07 часа

Календар

Решения

  • № 213 / 16.04.2021

    относно: Предсрочно прекратяване пълномощията и заличаване на общински съветник и обявяване избора на следващия в листата на Местна коалиция ГЕРБ (СДС) кандидат за общински съветник.

  • № 212 / 13.04.2021

    относно: Предсрочно прекратяване пълномощията и заличаване на общински съветник и обявяване избора на следващия в листата на КП „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“ кандидат за общински съветник.

  • № 211 / 22.12.2020

    относно: Подадена оставка и заличаване на избран общински съветник от кандидатската листа на Местна коалиция ГЕРБ(СДС) и обявяване за избран, следващия от листата.

всички решения